Діти безмежжя


18 квітня 2018 року в бібліотеці ім. М.В. Гоголя відбувся Літературно-мистецький вечір-зустріч спільно з бібліотекою № 15 для дітей та організаторами  “Грінівської вітальні”:



Діти безмежжя
Це люди – романтики та винахідники, які завдяки своїм здібностям та творчій вдачі змогли зазирнути за обрій… (Джозеф Конрад, Олесь Бердник, Юрій Кондратюк, Олександр Грін та ін.)

















З успіхом пройшла зустріч з художником Борисом Кононенком, роботи якого з морської тематики демонструються у виставковому залі бібліотеки, яка супроводжувалась виконанням класичних музичних творів дуетом скрипалів. Присутні висловили свої враження про роботи художника, а він підкреслив, що його картини були написані під враженням літературних творів письменників: Джозефа Конрада, Олеся Бердника, Олександра Гріна та ін.















А в читальному залі бібліотека відбулася зустріч та спілкування з душенаказником Ніни Грін Олександром Верхманом. Присутні ознайомились з матеріалами про творчість Олександра Гріна, які надав Олександр Верхман. 





Велику музичну програму, присвячену романтиці та мріям представив педагог, психолог, голова благодійного фонду «За покликом серця», виконавець авторської пісні Олександр Тарасов. Про діяльність “Грінівської вітальні” розповіли працівники бібліотек ЦБС Голосіївського району м. Києва. 




Присутні поети прочитали свої вірші, а член редколегії журналу “Радуга” письменник Сергій Черепанов розповів про останні публікації в журналі, про вистави театру “Радуга” та наступні вечори в Київському будинку вчених, на які запросив усіх присутніх.


Олег Рубанський
Мой Грин или Встречи в Зурбагане

"Чудный город в Крыму – Феодосия!" –
я друзьям от души говорю.
Ничего не поднял и не бросил я,
право, имидж ничей не творю.

Просто я полюбил эти улицы,
реки летних приморских аллей,
здесь осеннее море волнуется:
"Не жалей, не жалей, не жалей…"

Здесь судьбою пространство овеяно,
и на лике Господнем – слеза…
Но опять кто-то верует в Грея, но
небес голубые глаза!

Но какая мне тайна глубинная,
и какие мне радость и грусть!
И друзья. И со мною – любимая.
Помню. Знаю. И вновь соберусь!

Можно летом, а можно и осенью,
и зимою, что так же верней, –
убежать в Зурбаган-Феодосию –
в Крым уехать, и встретиться с ней…
2011

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття