Комплексна міська цільова програма "Столична культура 2016 - 2018"



«Саме культура, мистецтво, освіта є основою у розвитку й оновленні суспільства, піднесенні духовних цінностей, збереженні та примноженні культурно-мистецьких здобутків. Тому влада має усвідомлювати ключову роль культури в суспільно-економічному розвитку України та її регіонів».

            (З програми)


У Києві завжди представлена широка палітра мистецько-культурних заходів. Особливою увагою користуються художні виставки у музеях, галереях, бібліотеках.

У «Музеї історії Києва» впродовж лютого 2018 року демонструвалась виставка "50 відтінків Віктора Зарецького". 2 березня відбулось закриття виставки Віктора Зарецького. У програмі заходу було: бесіда мистецтвознавця Ганни Владимирської: "100 років віденського Сецесіону та українська Сецесія в творчості Віктора Зарецького". Виконання пісень і музики в стилі Сецесії. Пригощали ананасами з шампанським.















Ця подія стала значним явищем у мистецькому просторі столиці. Віктор Зарецький –легендарний київський художник всесвітньо відомий своїми експресивними полотнами, створеними у стилі сецесіону Густава Клімта. Більшість свого життя Віктор Іванович провів у Києві. 






Талановитий педагог, він випустив цілу плеяду київських художників. У 1978 році створив власну художню студію у Києві, потрапити до якої можна було, простоявши у великій черзі, а також показавши щире бажання ретельно працювати.





Розробив власну педагогічну систему «Роздуми біля полотна». В останнє десятиріччя свого творчого шляху він обрав шлях української революції в мистецтві. 
Видатних явищ в мистецтві Києва дуже багато, але потрібна популяризація творів митців, що можливо зробити і в бібліотеках, запровадивши мистецькі лекторії. Відвідування подібних заходів та інформація про них підвищує культурний рівень наших громадян, дає можливість познайомитись з творчими людьми та залучити їх до бібліотечних заходів.



Український Фонд культури ім. Бориса Олійника


У Білій залі Українського Фонду культури з 14 грудня по 5 березня 2018 року експонувалась виставка творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Сергія Носка (Житомир) «Під небом України» та картини волинської художниці в жанрі гарячого батику Лілії Стельмах (Луцьк).
























До організації виставки долучились волинське та житомирське земляцтво. Численні відвідувачі з цікавістю знайомились з самобутніми творами митців. Адже, Україна багата на народні таланти.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття