Дякуємо за весняний концерт



9 квітня 2018 року в Київському національному академічному театрі оперети відбувся святковий концерт Національної заслуженої капели бандуристів України ім. Г. Майбороди. Працівники ЦБС Голосіївського району отримали запрошення від РДА і долучилися до цієї визначної події, адже у 2018 році в Україні передбачається відзначення на державному рівні пам’ятної дати – 100 років з часу створення Кобзарського Хору (нині – Національна заслужена капела бандуристів України ім. Г. Майбороди). 


У 1918 рік  Василь Ємець засновує в Києві за часів гетьмана Павла Скоропадського спершу Хор кобзарів із 7-ми артистів, а згодом капелу із 12-ти. Історія колективу складна і драматична, але в дійсний час  це відомий у всьому світі народний колектив. У 1995 рік – колективу присвоєне ім'я видатного композитора Георгія Майбороди.





Глядачі були в захваті від майстерності артистів, потужного звучання чоловічого хору у супроводі бандур та інших цікавих народних інструментів. Раді були зустрітися з Анатолієм Нестеровичем Паламаренком — українським майстром художнього слова, Героєм України, народним артистом України, лауреатом Національної премії
ім. Т.Г. Шевченка. Його виконання творів Остапа Вишні та Павла Глазового було як завжди неперевершеним. Особливо приємно це було чути бібліотекарям та читачам, адже ці твори української літератури вже давно стали золотим фондом, справжньою класикою. 













Дуже дякуємо Голосіївській районній в м. Києві державній адміністрації за надану можливість долучитися до прекрасного!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття