"Київська адреса Ніни Грін"


19 квітня 2017 року відбулась традиційна зустріч шанувальників творчості Олександра Гріна біля пам’ятної дошки, яка знаходиться на будинку за адресою Кудрі, 41, у якому перебувала Ніна Грін. Так вони вшанували пам’ять Юлії Первової – подруги дружини письменника, у квартирі якої збиралися її друзі. Олександр Верхман та Ігор Жук саме і були тими людьми, які підтримували Ніну Грін та допомагали їй у створенні меморіального музею Олександра Гріна. І за їх участю у 2004 була створена музейна експозиція «Грінівська вітальня» у бібліотеці №15 для дітей ЦБС Голосіївського району.




На зустрічі були присутні працівники та читачі ЦРБ ім. М.О. Некрасова, філолог, яка вивчає особливості творчості О. Гріна Людмила Білогорська, письменник, член редколегії журналу «Радуга»  Сергій Черепанов. Таким чином, був перекинутий міст між минулим та сьогоденням. Твори Олександра Гріна читають та люблять представники різних поколінь, адже романтика почуттів та пригод зрозуміла кожному.



1 квітня 2017 року у Національному музеї літератури відкрилась Родинна виставка сім'ї Жук-Роздобудько, на якій представлені книжки та малюнки цієї творчої родини, у яких також присутні грінівські мотиви. Наступна локація цієї експозиції буде відкрита в Грінівській вітальні бібліотеки №15 для дітей ЦБС Голосіївського району м. Києва.


 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття