Подорож по «Саду Любові та радості»

Бібліотеки ЦБС Голосіївського району м. Києва вже тривалий час співпрацюють з Центром духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонії», який очолює Веселицька Наталія Вікторівна. На базі наших бібліотек пройшли численні зустрічі: це художні виставки, майстер-класи та презентації.




Наталія Веселицька – засновниця проекту «Симфонія здоров’я», директор Центру духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія» та видавничого центру «Майстер-десант», голова Спілки творчої інтелігенції «Центру духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія». Видавець, письменниця, поет, дизайнер, журналіст, друг та партнер бібліотек ЦБС Голосіївського району.




На запрошення Центру духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія» 
1 березня та 12 квітня 2017 року працівники та користувачі бібліотек ЦБС Голосіївського району м. Києва відвідали пересувні виставки «Сад Любові та Радості України – країни здійснення Мрій».





1 березня 2017 року в Українському фонді культури відбулася урочиста презентація проектів: «Сад Любові та Радості України – країни здійснення Мрій» в рамках Всеукраїнського мистецького фестивалю «Україна – країна Здійснення Мрій»-2017» і «Міст ЄДНАННЯ» Центру духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія». 





Дерево Життя
Голосіївського району 


Впродовж 2016–2017 рр. буде створений сад Любові та Радості із мистецьких дерев районів столиці України, а заключна подія фестивалю відбудеться в День Незалежності 24 серпня 2017 у КМДА.
Для реалізації цієї ідеї потрібно в кожному районі Києва намалювати таке ДЕРЕВО ЖИТТЯ, зліпити КВІТКИ ЩАСТЯ і розмістити їх на дереві. Вже створено два дерева.




На захід були запрошені: працівникі ЦБС Голосіївського району міста Києва та користувачів з особливими потребами ЦРБ ім. М.О. Некрасова; Асоціація членів Національної спілки художників України – учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (голова – художник, голова художнього журі фестивалю Юрій Петрович Дрюченко); Галерея-студія творчості інвалідів «Ми духом незламні» (керівник художник Жорж Шанаєв);  Вадим Перегуда - представник Вишгородського історико-культурного заповідника. Інформаційну підтримку здійснив видавничо-інформаційний центр «Майстер-десант», газета «Культура і Життя».




На творчу зустріч також завітали поет Василь Дробот, голова російськомовного журі фестивалю; поет Наталія Савіна, член літературного журі фестивалю, член Міжнародної Гільдії Письменників, дипломант премії ім. О. Бешенковської; Олександр Різник, член літературного журі фестивалю та автор меморандуму проекту «Міст ЄДНАННЯ», художник Наталія Смага та інші. 



12 квітня 2017 року в Національному музеї літератури України відбулося відкриття четвертої пересувної виставки «Сад Любові та Радості» проекту «Сад Любові та Радості України – країни Здійснення Мрій» в рамках Всеукраїнського мистецького фестивалю «Україна – країна Здійснення Мрій».




В ході зустрічі був проведений майстер-клас «Моя Квітка Щастя на Дереві Життя Саду Любові та Радості» для учнів київських шкіл та врученні подяки для учасників фестивалю. ЦБС Голосіївського району також отримали подяку від Всеукраїнської благодійної організації «Український фонд культури» за вагомий внесок в розвиток та збереження культурної спадщини України, естетичне та патріотичне виховання підростаючого покоління. 

















Хай квітне Сад Любові та Радості!



Також діти взяли участь у створенні «Дерева Життя Шевченківського району» 
з квітками, пташками та метеликами Щастя. Дерево буде експонуватися на виставках саду Любові та Радості.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття