Мандрівка по Грінівським місцям і подарунки бібліотеці





Одним з найцікавіших місць, пов'язаних з життям Олександра Гріна, стала музейна кімната в будівлі колишньої в'язниці у Севастополі, де він провів в ув'язненні 2 роки. Вона була створена за ініціативою та безпосередньою участю заслуженого художника України, члена Спілки художників України Володимира Васильовича Адєєва. Творча біографія В.Адєєва тісно пов'язана з музеєм О.Гріна у Феодосії. З 1979 року він бере активну участь в музейних виставках. Кілька його робіт знаходяться в постійно діючій експозиції і понад 40 творів зберігаються у фондах. 



Володимира Адєєва по праву можна назвати Грінівським художником. Світ письменника виявився близьким і співзвучним поглядам душі художника. Його роботи випромінюють грінівське світло, пронизані грінівським духом. 
Експозиція розмістилася в колишній одиночній камері підвального поверху будівлі. Стіни приміщення по периметру розписані В.В. Адєєвим ініціатором створення в Севастополі музею, присвяченому його улюбленому письменникові. Сюжетом розпису стін стало зображення карти Севастополя і його бухт із зазначенням місць, описаних О. Гріном в його творах. 


Володимир Васильович Адєєв є давнім другом Грінівської вітальні бібліотеки №15 для дітей ЦБС Голосіївського району м. Києва. Так, цього разу він передав нові експонати для Грінівської вітальні, які займуть належне місце в музейній експозиції. 13 вересня вони були урочисто передані до бібліотеки №15 для дітей головним спеціалістом з питань масової роботи та зв'язків з громадськістю ЦБС Голосіївського району м. Києва Зоєю Логвиненко.                                      

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття