Презентація художньої виставки Софії Книш в Українському домі


З 27 по 30 серпня 2015 року в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» була проведена Київська книжкова виставка до Дня Знань. Протягом багатьох років, вже доброю традицією стало проведення в Українському домі на Європейській площі щорічної книжкової виставки-ярмарку. Цей рік не став винятком.




У рамках проекту «Симфонія здоров’я» 28 серпня в Українському домі відбулась презентація творчості Софії Книш - відомої української письменниці, художниці, лауреата конкурсу «Квітучі барви таланту». Свої по-дитячому наївні, позитивні картини вона почала малювати у 2004 році – акварелі, роботи маслом. Її книги і картини — це душа автора.









На презентації художниця розповіла дітям, що відчуває насолоду, малюючи картини, і що такі добрі почуття переходять на картини, а потім – до тих, хто їх бачить. І дійсно, усі, хто був на відкритті виставки, відмічали, що її роботи створюють атмосферу чарівності, людяності, доброти, випромінюють радість. 








Цікавинкою зустрічі став майстер-клас з малювання. З великим захопленням дітки відчули себе художниками, долучившись до малювання, вони самі створювали картини, а Софія Книш їм у цьому допомогала. 







Наталія Веселицька, директор видавничого центру «Майстер-десант», розповіла гостям, що Софія Миколаївна останнім часом займається дуже складною справою – опікується бездомними дітьми зі складною долею, проводить семінари з педагогами, які займаються з такими дітьми, викладає християнську етику. Вона написала низку книг про те, як працювати і спілкуватися з дітьми – «Обретение друга», «Наслаждение общением. 10 уроков общения с ребенком», «Тебя называли отверженным...», «Энциклопедия этикета» та інші.



Бібліотеки ЦБС Голосіївського району м. Києва вже багато років співпрацють з Центром духовного розвитку і творчої ініціативи «Гармонія» та видавничим центром «Майстер-десант» (директор Н. Веселицька). 
Співробітник ЦРБ ім. М.О. Некрасова Й.Л. Кобилко надав технічну підтримку у проведенні заходу. Наша співпраця буде надалі продовжуватися та надихати нас та наших друзів на нові творчі ідеї та спільні проекти.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття