СВЯТО РОДУ

7 липня в міському Центрі сім’ї та родоводу Шевченківського району відбувся творчий захід до Дня української родини «Древо Роду», на який, серед інших гостей, до участі були запрошені працівники бібліотек ЦБС Голосіївського району – ЦРБ ім. М.О. Некрасова та бібліотеки ім. Наталі Забіли для дітей.
Захід відкрила директор Центру сім’ї та жінок Шевченківського району Лебедєва Людмила Миколаївна. Вона привітала присутніх зі святом Роду і розповіла про традицію родинних заходів центру протягом шести років.

До підготовки та створення цього родинного свята долучився Центр духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія», видавничо-інформаційний центр «Майстер-десант» (керівник – Н. Веселицька), який презентував цікавий проект «Родовий оберіг: уроки створення моделі ЩАСТЯ». Це методика, яка дає можливість самопрофілактики і самопрограмування Щастя доступними засобами мистецтва: ліпленням із пластиліну, малюванням, написанням позитивних текстів, підбору музики.

Присутні дізналися від Ірини Дживаго та Наталії Веселицької про можливість моделювання гармонійного сімейного життя за допомогою використання елементів рослинного і тваринного світу: квітки, птахи, плоди, дивовижні звірі. Також використовуються образи: корабель Мрії, Краплинка тощо. В процесі моделювання бажаного світу можуть бути задіяні засоби трьох видів мистецтв – образотворчого, музичного, літературного (http://slir.masterdesant.com/den-rodu/#more-9508).

  











На варті родинної злагоди стали картини проекту «Трипільський пульсар» художника-графіка Наталії Смаги, члена художнього журі Всеукраїнського фестивалю «Україна – країна здійснення Мрій», яка розповіла про символіку щастя Трипільської культури. Основним лейтмотивом звучала Єдність і Рівність чоловічого і жіночого початку: «чоловік і дружина – одна ДУША». Тільки одна ДУША може народити гармонійну дитину – господаря. Наприклад, керамічний бінокулярний сосуд-гармонізатор уособлює відчуття Всесвіту людини часів Трипілля.

Своїм відчуттям родинного щастя поділився співробітник Вишгородського історико-культурного краєзнавчого заповідника, автор-виконавець Вадим Перегуда. Вадим виконав пісню про Київ і трипільського повітряного змія, який уособлює Мрію та політ до незвіданого.


Чудовим подарунком до свята стали пісні у виконанні Ольги та Ірини Дживаго.

   


Присутні ознайомилися з виставкою літератури про дослідження роду відомих людей та пересічних українців та переглянули виставку з картинами Наталії Веселицької – автора проекту «Симфонія здоров’я» – Ірини Дживаго – координатора проекту «Симфонія здоров’я» – та Ольги Дживаго, виконані акрилом та намальовані в пластиліні, які довершували святкове коло. Ці творчі роботи створили надзвичайно творче середовище для родинного свята.

     


У кожної людини є Мрії, сподівання, можливості, поради, побажання, прагнення. На кольорових листочки гості свята написали гарні побажання РОДУ, наклеїли на Дерево Життя. Дерево стало чудовим подарунком для Центру сім’ї та жінок Шевченківського району.

                        

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".