Згадуємо Шевченка


Доброю традицією в нашій країні стало проведення кожного року Шевченківського березня, коли ми вшановуємо народного поета і художника, ім'я якого займає чильне місце у скарбниці славетних імен українського народу.
13 березня 2015 року в Історичному музеї Вишгородського історико-культурного заповідника зібралось багато прихильників та шанувальників творчості Т. Г. Шевченка
, які із задоволенням ознайомилися з цікавими фактами життєвого і творчого шляху митця. На зустріч запрошена Наумова Надія Григорівна - провідний науковий співробітник відділення Національного музею Тараса Шевченка, відомого під назвою «Хата на Пріорці»



По вулиці Вишгородській, 5 стоїть хата — своєрідний куточок давньої мальовничої околиці Києва, яка привабила Шевченка своєю красою та затишком. Влітку 1859 року під час свого останнього перебування в Києві перед від'їздом до Петербурга, поет прожив у хаті на Пріорці два тижні. Нині там створено музей, який отримав назву «Хата на Пріорці».





Надія Григорівна розповіла багато цікавого про діяльність та унікальні експонати музею, збереження творчого спадку великого поета. Деякі альбоми та фотографії вона показала присутнім, наприклад, фото з поховання Т. Г.Шевченка. Гості музею із захопленням  слухали її розповідь про перебування великого поета на Вишгородщині.








Директор Вишгородського історико-культурного заповідника Ірина Пироженко прочитала вірші
Т. Шевченка та представила експозицію музею, присвячену Кобзарю. В рамках співпраці ЦБС Голосіївського району м. Києва та Вишгородського історико-культурного заповідника в заході взяла участь Зоя Логвиненко - головний бібліотекар 
з питань масової роботи та зв'язків з громадськістю ЦБС . 






Вона представила унікальне видання: останній номер журналу "Крим ", який вийшов у січні 2014 року і був присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. Всі матеріали були надруковані трьома мовами: українською, російською, кримськотатарською. На жаль, після виходу цього номеру жирнул припинив своє існування.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття