"Сьогодення: спогади, роздуми, публіцистика"


18 березня у бібліотеці "Деміївській" відбулось засідання круглого столу "Сьогодення: спогади, роздуми, публіцистика". На зустріч з громадськістю були запрошені: письменники Герман Обухов з Росії, Сергій Черепанов з Києва, правозахисник Олександр Верхман.
Питання сьогодення, взаємовідносин двох країн, історія правозахисного руху були висвітлені докладно із цікавими фактами. Відбулася також презентація книги Г. Обухова «Украденая страна».

Герман Обухів, колишній радянський дисидент і політв'язень, написав памфлет про останні 20 років російської історії.  
У видавництві ДЕАН вийшла книга Германа Обухова «Украденая страна», написана в жанрі політичної сатири. Це - четверта книга Германа Обухова. За першу - «Погаснувший рассвет» - автор отримав на початку 80-х чотири роки таборів і два роки заслання. «Мені ставилася в провину антирадянська пропаганда й агітація, - згадує Герман Обухів, - а після закінчення терміну влада запропонувала мені поїхати з країни».




В обговоренні взяли участь завідувачка бібліотеки Галина Козлова, письменники та громадські діячі Юлія Єрмак, Володимир Гудзій, Олександр Дудка. Проблеми свободи слова, розвитку демократії дуже актуальні в наш час, тому зустріч була плідною і матиме прдовження.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття