Шолом-Алейхем - всесвітньо відомий письменник


2 березня в день народження українського письменника єврейського походження Шолом-Алейхема (Соломона (Шолома) Наумовича Рабиновича) громадськість Києва зібралася вшанувати його пам'ять біля монументу, встановленого на його честь в 1997 році. 
Адміністрацію столиці представляла Діана Попова - директор Департаменту культури КМДА, почесний гість - посол Ізраїлю в Україні Еліав Білоцерківський, представники єврейських громадських організацій, літератори та журналісти. Традиційно у заході взяли участь працівники ЦРБ ім. М.О.Некрасова та бібліотеки "Деміївської". 
Вшановуючи пам'ять письменника виступаючі підкреслили його  важливу роль у світовій літературі та висловили свою гордість за великого земляка.








Урочистості були продовженні у Київському музеї  Шолом-Алейхема. Музей було відкрито 2 березня 2009 року з нагоди 150-річчя від народження митця. Експозиція музею — розповідь про життя і творчість видатного письменника, а також можливість долучитися до духовної і матеріальної культури єврейського народу. 


У музеї відбулася церемонія вручення премії імені видатного єврейського письменника і драматурга Шолом-Алейхема. Дипломи номінантів премії отримали Володимир Даниленко за книгу повістей "Тіні в маєтку Тарнавського", Олексій Зарахович за книгу "Чехонь", Олександр Ласкін за документальний роман "Будинок горить, годинник іде", Володимир Поліщук за ґрунтовне дослідження життєвого і творчого шляху поетеси єврейського походження Раїси Троянкер, поміщене в книзі "Від Григорія Сковороди до Раїси Троянкер". Лауреатом премії імені Шолом-Алейхема стала Валерія Богуславська за книгу вибраних перекладів "Високе дерево". 




Бібліотеки ЦБС Голосіївського району підтримують тісні зв'язки з НСПУ. Володимир Даниленко та Василь Довжик - завжди бажані гості в наших бібліотеках.






Наші друзі - письменник Сергій Черепанов, перекладач та поетеса Валерія Богуславська та організатор літературно-музичного об'єднання "Труфанів острів" Інна Труфанова - плідно співпрацють з бібілотеками Голосіївського району.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття