«Чарівна Квітка України»


 У Національній бібліотеці України ім. Ярослава Мудрого відбулася визначна подія для музичного  мистецтва м. Києва - концерт-присвята до 70-річчя від дня народження Квітки Цісик, американської співачки українського походження, виконавиці українських народних та популярних пісень. Організатори заходу:  Національна бібліотека України ім.Ярослава Мудрого, Національна рада жінок України, ГО «Перлини української культури – світові». 

У концерті взяли участь члени журі  та учасники Міжнародного вокального конкурсу імені Квітки Цісик.

 Захід зібрав численну аудиторію, адже виступали народні та заслужені артисти України, студентська молодь під керівництвом  Ірини Персанової  –  заслуженої артистки України, Посла Миру.

 Вихованці вокально-оперної студії неодноразово ставали лауреатами всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів. Серед них – Міжнародний вокальний конкурс імені Квітки Цісик, одним  із засновників якого стала Ірина Миколаївна Персанова. Крім того, вокально-оперна студія веде активну концертну діяльність,   виїжджає з концертами в зону АТО.

 
Ідея проведення Конкурсу, присвяченого пам’яті оперної та естрадної співачки Квітці Цісик, належить членкині Національної Ради жінок України Ірині Персановій за підтримки Голови Національної Ради жінок України Людмили Порохняк-Гановської. 

Особливо цінним є ставлення Ірини Персанової до сім’ї композитора Володимира Верменича. Саме з його відомої пісні «Чорнобривці» вона розпочала свій виступ і привітала доньку композитора Тетяну Верменич.

На концерті були присутні працівники та читачі ЦБС Голосіївського району м. Києва. За співпрацю з нашими бібліотеками висловила подяку ведуча заходу Тетяна Скирда.

Мистецтво завжди було зброєю, особливо під час війни. Творці української культури дбають про те, щоб не тільки зберегти, а й поширити її здобутки. Про це свідчить проведення конкурсу, присвяченого Квітці Цісик.

Мистецтво поєднує, згуртовує, мобілізує і наближає нашу перемогу. 💙💛

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".