"Жінки України на міжнародній арені"


Голова ГО "Федерація жінок України за мир в усьому світі" Тетяна Коцеба в ході 6-ї ZOOM конференції "Міст єднання" розповіла про участь у комісії з питань гендерної рівності в ООН. До конференції долучилась працівник відділу зв'язків з громадськістю ЦРБ ім. М. О. Некрасова Зоя Логвиненко.


Тетяна Юріївна Коцеба проінформувала громадськість про участь у 65-й комісії ООН, яка вперше за всі роки проходила on-line. Федерація існує з 1992 року і має свій офіс в ООН. Делегації жінок України беруть участь в усіх засіданнях. Відкрив 65 конференцію генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Був присутній представник України в ООН Сергій Кислиця.



Серед тих, хто виступав, були представниці багатьох країн світу. Становище жінок у різних країнах дуже відрізняється. Особливо важким воно є у деяких країнах Азії та Африки.


Україна є демократичною, цивілізованою - тому права жінок тут забезпечені. Але є також певні порушення, з якими треба боротися. Тетяна Юріївна окреслила чотири види насилля: емоційне, економічне, фізичне, сексуальне. Якщо українські жінки освічені та самостійні, то у багатьох малих країнах Африки вони взагалі на мають ніяких прав. Тому насамперед стоїть завдання надати освіту жінкам та дівчатам з таких країн.


Представниці України розповіли про проблеми ЛГБТ спільноти, про труднощі, пов'язані з епідемією коронавірусу, які існують переважно в сільській місцевості. Також існує проблема домашнього насильства та алкоголізму.


Своїми враженнями поділилась Наталія Ільїна. Вона вперше долучилась до такого поважного міжнародного заходу і відчула глобальну відповідальність за те, що відбувається на планеті, і гордість, що Україна займає достойне місце серед країн світу з багатьох питань. 





Генеральний секретар ООН подякував учасникам 65 комісії і закликав сприяти тому, щоб в кінцевому варіанті жінки становили в органах влади та державних структурах 50%. Україна може поділитись досвідом, адже наші жінки освічені, економічно незалежні, мають здорові амбіції - це сприяє гуманітарному розвитку усього суспільства. 




Представники бібліотек ЦБС Голосіївського району неодноразово брали участь у заходах, які організовувала "Федерація жінок України за мир в усьому світі". У сучасних умовах спілкування можна здійснити за допомогою ZOOM-конференцій, за що велика подяка організаторам.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття