Міжнародний день пам'яток і визначних місць - 18 березня


Легендарні особистості давньої Мексики

Тема zoom - конференції "Міст єднання 7" була запропонована Тетяною Пліхневич - письменницею, яка досліджує історію Латинської Америки. Вона постійно друкується у періодичних виданнях, виступає з доповідями. Гості та читачі ЦРБ ім. М. О. Некрасова неодноразово захоплювалися її докладними повідомленнями про культуру давніх народів Америки.
   Цього разу у форматі онлайн долучилась більш широка аудиторія. Розповідь Тетяни про видатні особистості та пам'ятки культури Мексики викликала великий інтерес і побажання продовжити цю тему та їй подібні, адже вона приділила увагу впливу культур майї та ацтеків на розвиток сучасних знань у світі.
   У творах письменників-фантастів Денікена та Казанцева можна зустріти версію про інопланетне походження культур Мексики, вона була дуже популярною у 70-х роках ХХ сторіччя. Вивчення історії та мови будь-якої країни допомагає створити правдиву картину світу. А у сучасній Мексиці існує більше ста мов, якими спілкуються жителі, хоч офіційна мова - іспанська.
   Тема вивчення пам'яток культури та визначних місць - безмежна. Саме цим займаються вчені світу. І Україна з її багатою історією, великою кількістю пам'яток культури - є цікавою не тільки для дослідження вчених, вона відкрита для всіх.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття