Творча зустріч з Ігорем Гиричем


 


 

4 лютого 2021 року працівники відділу масової роботи та зв'язків із громадськістю Центральної районної бібліотеки ім. М.О. Некрасова були запрошені на творчу зустріч із київським істориком Ігорем Гиричем, що проходила в приміщенні Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого. 
Ігор Борисович Гирич – широковідомий київський історик та журналіст, працює в Інституті української археографії та джерелознавства ім. М. Грушевського НАН України, фахівець з проблем історії, епістолології, історіографії, зокрема грушевськознавства, липинськознавства,києвознавства, доктор історичних наук, член-кореспондент Української вільної академії наук США, дійсний член наукового товариства імені Шевченка. Його науковий та творчий доробок складає близько двохсот п’ятдесяти наукових, науково-популярних та історико-публіцистичних статей, документальних публікацій, рецензій, які друкувалися в більш ніж 20-ти виданнях. 
У ході зустрічі в стінах бібліотеки відбулось цікаве знайомство з авторською книгою І. Гирича «Український Київ», яка присвячена історичним місцям столиці, його відомим і маловідомим локаціям, видатним людям, що жили і творили в його межах. Автор у доступній і легкій формі відкрив перед слухачами захопливу історію про древній Київ, починаючи від "Повісті минулих літ" ХІІ століття та «Києво-Печерського патерика» і навряд чи матиме завершення, здійснив аналітичний огляд багатьох наукових праць відомих дослідників Києва, торкнувся питання формування української складової національного погляду на київську історію тощо. Було дуже цікаво і, напевно, не один присутній в залі замислився - скільки історичних фактів ми ще не знаємо про наше унікальне місто Київ.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".