Долучаємося до виконання програми "Столична культура та мистецтво": яскраві події в музеях та бібліотеках


Співпраця з закладами культури Києва завжди цікава, плідна і корисна. Наші колеги з Ніціональної бібліотеки ім. Ярослава Мудрого запрошують працівників та читачів бібліотек Голосіївського району на заходи, присвячені державним святам та ювілейним датам.





                
                                            
                            

Відкриття художніх виставок, презентацій книг, творчих зустрічей - це завжди подія в культурному житті столиці. Цікавою була зустріч з працівниками Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" Тетяною Шептицькою та Тамарою Бойко. Вони розповіли про репресованих у 37 році українських письменників "доби великого терору", представників творчої молоді на чолі з Михайлом Семенко та сім'ю митрополита автокефальної української церкви - Василя Липківського - церковного реформатора, проповідника, педагога, публіциста, письменника, перекладача, борця за автокефалію українського православ'я


До 30-річчя Незалежності України у ЦРБ ім. М.О. Некрасова плануються спільні з Ніціональною бібліотекою ім. Ярослава Мудрого заходи, присвячені такому суспільно- політичному явищю, як шістдесятництво, пов'язане з боротьбою за національне відродження та відновлення української державності.






Наш партнер Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського збирає друзів на цікаві презентації.
Цього разу в музеї відкрилась персональна виставка живопису ізмаїльської художниці Злати Шишман «Мелодії півдня». Захід відбувся за сприяння президентського фонду Леоніда Кучми «Україна».

Шишман Злата Іванівна – член НСХУ з 2018 року. Народилась в сім'ї заслуженого художника України Івана Шишмана. Закінчила з відзнакою Одеську державну академію будівництва та архітектури за напрямом «Образотворче мистецтво». Працює у техніці олійного живопису. Викладає живопис, малюнок і композицію в Мистецькій художній школі ім. К. Костанді в м. Одеса. Твори знаходяться в приватних колекціях в Україні, США, Великобританії, Болгарії, Литві, Іспанії, Польші та ін. Активна учасниця всеукраїнських, міжнародних та обласних виставок, планерів та конкурсів з живопису.




ЗЛАТА ШИШМАН: «В своїх роботах я прославляю красу, яку створив Господь!»
Молода художниця розповіла: 
- «У 2019 році я була учасницею Міжнародного пленеру-конкурсу «The best artist», організатором якого є Народний художник України Володимир Козюк. В ньому брали участь представники дев’яти країн. Ми всі створювали полотна та брали участь у багатьох виставках, мистецьких заходах, екскурсіях, подорожували по всьому Поділлю. Я була не лише учасницею, але й координаторкою цього пленеру. А у фіналі конкурсу мене нагородили орденом «За розбудову України», червень 2019 року. Це стало для мене дуже важливою подією. Вдячна Богу, що маю змогу працювати в рамках цього великого проєкту для розбудови культури та мистецтва України».


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".