Інформаційна бібліотерапія: крокуємо разом до мети



До Міжнародного дня людей з інвалідністю та Дня захисту прав людини на початку грудня відбулась низка заходів відповідної тематики як у бібліотеках системи так і поза межами - в закладах культури і освіти та організаціях партнерів.У рамках бібліотечного соціокультурного проекту «З любов’ю до життя» працівники ЦРБ ім. М.О. Некрасова були активними учасниками у позабібліотечних заходах наших партнерів та громадських організацій, з якими співпрацюють бібліотеки. Так, 7 грудня на запрошення Ради громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин - вимушених переселенців зі Сходу України завідувач відділу масової роботи та зв’язків із громадськістю ЦРБ ім. М.О. Некрасова (вул. Ломоносова, 24) Н. Локоть брала участь у Всеукраїнському форумі «Право на життя». 













В ході заходу відбулась зустріч представників ЗМІ з керівниками та членами громадських організацій, які об’єднують людей з інвалідністю із числа ВПО та опікуються захистом їхніх прав та свобод в Україні, з координаторами з питань захисту та адвокації Норвезької ради у справах біженців (NRC) та обговорення. 













Під час засідання секції «Засоби масової інформації – важливий партнер у вирішенні складних питань для людей з інвалідністю, ВПО, в ситуації кризи» були обговорені проблемні питання про права людей з інвалідністю та їх родин в ситуації збройного конфлікту та внутрішнього переміщення. Н. Локоть виступила з доповіддю на тему: «Бібліотека – інформаційно-просвітницький центр для людей з інвалідністю та ВПО».
Ввечері того ж дня відбулась зустріч із виконавчим директором НАІУ Наталією Скрипка та спільний перегляд фільму "Право на життя".*












Для дітей, які приїхали на захід з батьками, 6-8 грудня були організовані художні майстер класи; правові тренінги «Твої права – твої можливості»; психологічні консультації у форматі тренінгу для підлітків.






* "Право на життя" - це документальний фільм про те, як люди з інвалідністю в Україні здобувають своє право на життя... . Фільм перекладено на жестову мову та зроблено аудіоописовий коментар для незрячих (тифлопереклад). Прем'єра фільму відбулась 3 грудня в кінотеатрі "Жовтень". На неї з'їхались представники понад 80 громадських організацій людей з інвалідністю України.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".