«Андріївський узвіз. Історії життя»


11 листопада 2017 року в Музеї однієї вулиці на Андріївському узвозі відбулася презентація третьої книги директора музею Дмитра Шльонського «Андріївський узвіз. Історії життя». Ця подія викликала жвавий інтерес киян, адже вулиця давно вже стала мистецьким центром міста.




Документальні матеріали про мешканців вулиці були надані представниками різних родин, серед них були члени мистецької родини Якутовичів – відомих художників, зустріч з якими відбулась нещодавно на відкритті виставки Дмитра Якутовича в бібліотеці ім. В.А. Симоненка для дітей ЦБС Голосіївського району. Ця тема близька працівникам бібліотек, адже у кожній з них існує зібрання краєзнавчих матеріалів, якими активно користуються читачі.



Олександр Верхман – один із засновників «Грінівської вітальні» у бібліотеці № 15 для дітей, став активним учасником заходу. Його документальний архів дружини письменника О.Гріна – Ніни Грін частково експонується у вітальні, а його розповіді завжди приваблюють тих, хто цікавиться історією. 
















Краєзнавча література різних видавництв про рідне місто повинна зайняти достойне місце у фондах бібліотек. Знайомство з нею допомагає виховувати відчуття патріотизму у нашої молоді. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".