"Друзі товариства Януша Корчака"


На запрошення Українського товариства Януша Корчака до Києва приїхали учасники ансамблю «Рапсодія» з Молдови. Керівник ансамблю Наталія Барабанщикова є давнім учасником творчого об’єднання «Літературно-музичного салону Олега Рубанського», з яким у бібліотек ЦБС Голосіївського району налагоджені тісні зв’язки.


5 листопада 2017 року працівники та користувачі бібліотек взяли участь у заходах, присвячених Янушу Корчаку, серед яких велике враження справила вистава «Кадіш» за твором О.Галича про подвиг Януша Корчака молодшої групи хорової студії «Рапсодія»Українське товариство було прийняте до Міжнародної Асоціації Януша Корчака. Воно об’єднало людей різних професій, національностей, політичних орієнтацій, які цінують особу та ідеї Корчака і готові працювати задля їх поширення. ЦБС Голосіївського району м. Києва стала колективним членом цього товариства.














На початку жовтня в Києві пройшли дні пам’яті польського педагога, лікаря, письменника, гуманіста Януша Корчака (справжнє ім'я Генрік Ґольдшмідт), які щороку організовує Українське товариство Януша Корчака. Цікаві факти з життя:
У 1917 році Я.Корчак працював лікарем одразу у трьох сиротинцях під Києвом по 18 годин на день.

Януш Корчак деякий час працював у дитячому садку на Володимирській, 47, в якості житла винаймаючи кімнату в підвалі на вулиці Інститутській.


Саме у Києві Корчак написав свою кращу, всесвітньовідому книгу «Як любити дитину», просякнуту розумінням та любов’ю дитини, повагою до її прав.



22 липня 2018 року світова громадськість буде відмічати 140-річчя від дня народження видатного письменника та педагога, і працівники бібліотек Голосіївського району планують долучитись до цього.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".