Традиційне свято єврейського народу

Цього року 11 лютого за ініціативою Олександра Верхмана – нашого великого друга, грінознавця, душенаказчика Ніні Грін у Київському музеї Шолом-Алейхема відбулося веселе свято Ту би-Шват (Новий рік дерев). Ініціативу підтримали співробітники музею, автори та читачі журналу «Радуга».


Своїми афоризмами поділився сам Олександр Верхман.
Гумористичні оповідання прочитали: Євген Черняхівський, Олександр Володарський.

Був проведений конкурс на краще закінчення фрази, у якому переміг Ігор Жук – відомий вчений, поет, музикант, автор-виконавець у жанрі бардівської пісні. Має близько 300 пісень (українською, російською, польською мовами), мешкає в Києві. До виходу на бардівську сцену Ігор Жук став відомий у колах київської інтелігенції як художник, організатор ряду виставок мистецького андеґраунду на базі Інституту теоретичної фізики. Мав декілька власних експозицій. Навчався у майстерні київських художників (Г.А.Зубченко, Г.Д.Пришедько).

На заході були присутні читачі та працівники бібліотек ЦБС Голосіївського району та автори Грінівської вітальні: Людмила Білогірська, Ірина Пироженко. 














У затишному просторі музею завжди цікаво і змістовно, присутні з задоволенням ознайомилися з виставкою авторських ляльок Олександри Марей та інших.






Музеї та бібліотеки Києва дбайливо зберігають матеріальну культуру різних національностей, які проживали в різні часи в нашій столиці.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття