Бібліотечний клуб "Бібліотека і Місто"

22 січня 2015 року в Національній парламентській бібліотеці України за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1, відбулося чергове засідання клубу «Бібліотека і Місто» за темою: «Мемуарна література про старий Київ: О. В. Паталєєв. Старий Київ. Зі спогадів старого Грішника» (К.: Либідь, 2008).















Завідуюча відділом Музею історії міста Києва Ольга Миколаївна Друг, упорядник, автор вступної статті, приміток, та добору ілюстрацій до книги, у своїй презентації продемонструвала, багатий ілюстративний відеоряд, який вигідно підкреслив її розповідь про неповторну атмосферу Києва другої половини ХІХ ст. з його неординарними особистостями, своєрідним побутом і звичаями. 
















У засіданні клубу взяли участь працівники бібліотек ЦБС Голосіївського району, які є активними членами клубу «Бібліотека і Місто». Їх щиро зацікавили яскраві й самобутні нотатки купця 1-ї гільдії Олександра Паталєєва, що розкривають перед сучасним читачем життєві моменти старого Києва.
Головний спеціаліст з питань масової роботи та зв’язків з громадськістю ЦРБ ім. М.О. Некрасова З.А. Логвиненко передала працівникам музею у дарунок від колег-музейників Криму книгу «Киммерийский букет». Вона запропонувала колегам з Парламентської бібліотеки та музею історії Києва співпрацю у рамках проектів «Українська родина в просторі і часі: духовні та матеріальні цінності» та «Вишивка етнографічна: «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев,1876». 
 



Керівник ГО об’єднання веб-спільноти «Спілкування за вишиванням» Тетяна Серебреннікова познайомила присутніх з відшитими вишивальницями зразками з української орнаментики О. П. Косач, розповіла про проведені майстер-класи у бібліотеках та музеях міста, які привернули увагу широкого кола поціновувачів традиційного українського народного мистецтва.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття