Культурно-мистецький проект "Дбаємо про духовні цінності" ЦБС Голосіївського району м. Києва та Вишгородського історико-культурного заповідника

Київський князь Ярослав Мудрий був високоосвіченою людиною, він дбав про освіту і культуру свого народу, заснував при Софійському соборі школу і бібліотеку. За його ініціативою почалася в Києві праця над перекладами грецьких та інших книг на церковно-слов'янську мову, переписано багато книг, був укладений літописний звід.
















Київська Русь за Ярослава Мудрого була великою і могутньою державою Європи, досягнувши на ті часи найвищого розвитку.


Яросла́в I Володи́мирович Мудрий (народився близько 978 — помер 20 лютого 1054 у Вишгороді).

Вшанування пам'яті великого князя проводиться 4 березня за новим стилем у Вишгородському історико-культурному заповіднику кожного року. Розпочався цей день поминальною службою у Храмі святих Бориса та Гліба, а продовжився екскурсією в Національному заповіднику «Софія Київська» для співробітників музею, у якій взяли участь працівники ЦБС Голосіївського району.








Співпраця бібліотек та музею має давні традиції і дає плідні результати. Спільні заходи, виставки, презентації дають можливість долучити до явищ української культури якомога більше громадян.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття