Поетичний вечір Леоніду Вишеславському

У Будинку Актора 27 березня 2014 року  відбувся поетичний вечір, присвячений 100 річчю від дня народження Леоніда Миколайовича  — радянського і українського поета, який писав твори російською й українською мовами, літературознавця, перекладача, педагога. За весь час творчої діяльності видав понад 60 книг віршів, прози та перекладів. Твори Вишеславського перекладалися українською, польською, німецькою, французькою та іншими мовами.

Організаторами заходу стали дочка поета Ірина Макарова-Вишеславська - українська художниця, живописець, графік, сценограф, член Національної спілки художників України та Дмитро Бураго - член НСПУ, лауреат літературної премії ім. Леоніда Вишеславського (2007), премії НСПУ ім.
Н. Ушакова (2008), Міжнародної премії ім.
Арсенія і Андрія Тарковських (2011).




Дмитро Сергійович є організатором Міжнародної наукової конференції "Мова та культура" ім. проф. С.Б.Бураго, видавцем, проводить щомісячні творчі вечори «Журнал на сцені"COLLEGIUM" у Будинку Актора.







У  вечорі взяли участь відомі київські поети: Наталя Бельченко, Віктор Малахов, Ігор Лапинський, Олексій Зарахович,  а також народна артистка України Раїса Недашківська. 

На поетичних вечорах у бібліотеках Голосіївського району також можна зустрітись з ними та з багатьма іншими. Адже бібліотеки надають свої приміщення для творчих зустрічей, що відповідає задоволенню потреб наших читачів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття