Міська програма "Столична культура"

"Маэстро Вертинский. Романс длиною в жизнь"














Бібліотекарі ЦРБ ім. М.О. Некрасова відвідують культурні заходи Києва не тільки з професійної потреби, але й для того, щоб зав'язати нові мистецькі зв'язки для покращення роботи бібліотек, їх іміджу.  














Київський музей Шолом-Алейхема зібрав громадськість міста на вечір, присвячений творчості Олександра Вертинського - знаменитого на весь світ киянина. Присутні змогли ознайомитися з біографією артиста, а його пісні виконав відомий музикант, поет та бард Олег Рубанський. Він є давнім другом бібліотек, 25-річчя творчого об'єднання, яке він очолює, було відзначене у бібліотеці ім. М.В. Гоголя за сприяння працівників ЦРБ ім. М.О. Некрасова.


Переможцями міського огляду-конкурсу народної творчості у багатьох номінаціях стали численні самодіяльні колективи Голосіївського району м. Києва.
З більшою частиною їх користувачі бібліотек змогли познайомитися під час бібліотечних свят. 


Численні виставки художників галереї творчості інвалідів "Ми духом незламні" під керівництвом Жоржа Івановича Шанаєва, відбулися майже в усіх бібліотеках Голосіївської ЦБС. А такі музичні колективи: "Зоряниця", "Золота осінь", "Голосіївські наспіви" були гостями бібліотек під час свят.













Розквіт столичної культури відбувається не тільки за рахунок професійних колективів, а й значною мірою завдяки широкої участі представників народної творчості.

Велику турботу і увагу приділяє розвитку народної творчості Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації, яке очолює Сінкевич Інна Федорівна.




"Клуб Голохвастова" в гостях у "Радуги"


























В Київському будинку вчених відбувся вечір гумору, який організували творче об'єднання "Клуб Голохвастова" та автори журналу "Радуга". З успіхом відбулася презентація книги Євгена Черняхівського "Грузинский Ломоносов". Автор - член клубу "Екслібрис", постійно виступає в бібліотеках ЦБС Голосіївського району з авторськими програмами. Книги були подаровані бібліотекам. Євген Черняхівський - лікар-терапевт, його гумористичні мініатюри багато в чому взяті з лікарської практики.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".