Презентація виставки «Внутрішня Японія» в Музеї історії Києва до Року Японії в Україні

1 лютого в Музеї історії Києва відкрилася групова виставка, що продовжує серію арт-проектів, присвячених Року Японії в Україні. Про те, як вітчизняні художники відчувають дух країни "Восходящего Солнца". Виставка експонувалася з 1 по 15 лютого 2017 року для всіх бажаючих доторкнутися до тонкої філософії сходу та закоханих в цю загадкову, дивовижну країну Японію. 


Виставка «Внутрішня Японія» - кураторський проект Андрія Накорчевського - сходознавця, арт-куратора, колекціонера і ландшафтного дизайнера, який давно живе «між» Україною та Японією, Фонду культурних ініціатив ArtHuss президентом якого є  Костянтин Кожемяка і, власне, МВЦ «Музей історії Києва». Виставка відбулася за підтримки Посольства Японії в Україні, Міністерства закордонних справ України та Українсько-Японського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського. На честь Року Японії в Україні експозиція об'єднала 30 робіт 11 українських художників: Миколи Журавля, Наталії Корф-Іванюк, Дениса Струка, Костянтина Зоркіна, Романа Романишина, Андрія Блудова, Петра Сметани, Сергія Савченка, Гамлета Зіньківського та інших художників. 



Указом Президента України №1/2017 було постановлено: Оголосити 2017 рік Роком Японії в Україні, почалась розробка проектів, які мають за мету підвищити та об’єднати культурний рівень двох країн у взаємодії одна з одною. В рамках Року 15 лютого відвідала виставку працівник ЦРБ ім. М.О. Некрасова ЦБС Голосіївського району Ірина Верьовкіна. У бібліотеках Голосієва до цієї видатної події заплановано цикл заходів, присвячених культурі та історії Японії, тому важливо було ознайомитись з цією пізнавальною, цікавою виставкою.


Інсталяція Костянтина Зоркіна «Каменный журавль»
Микола Журавель «Храм самурая» 


Сергей Савченко 
Картина Андрія Блудова «Орігамі. Щоденник» 





















Завданням кожного учасника було у властивій йому художній манері і стилістиці уявити своє власне бачення і внутрішні асоціації пов'язані з Японією і її культурою. 
А що для вас є Японія? Які асоціації з нею пов'язані?..

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття