Сприяння в реалізації інклюзивних освітніх програм для вразливих категорій дітей та молоді в ситуації ризику

31 січня 2017 року у м. Києві в приміщенні Історико-меморіального музею Михайла Грушевського відбулось засідання круглого столу за результатами проекту «Сприяння розвитку інклюзивних освітніх програм для вразливих категорій дітей та молоді в ситуації ризику», що реалізується в рамках співпраці ЛОМГО «АМІ-Схід», Ради громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин – вимушених переселенців зі Сходу України за підтримки UNHCRUkraine (Агентства ООН у справах біженців в Україні). Партнер проекту Національна Асамблея людей з інвалідністю в Україні.
Мета круглого столу  – сприяння налагодженню співпраці між державними та громадськими інституціями для організації допомоги дітям з особливими освітніми потребами та дітям, які знаходяться в ситуації ризику.

Голова ЛОМГО «АМІ-Схід», Ради громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин – вимушених переселенців зі Сходу України Баранцова Тетяна Вікторівна підвела підсумки роботи з реалізації проекту та розповіла про плани на майбутнє. 















Своїм досвідом вирішення питань інклюзії в освіті та толерантного виховання дітей поділились батьки дітей з інвалідністю, працівники Центру корекції та розвитку дитини з м. Бровари, освітяни та ін.















Відбулось нагородження найбільш активних учасників-організацій та партнерів та вручення подарунків дітям - учасникам інтегрованого конкурсу "Планета толерантності".















Бібліотеки ЦБС Голосіївського району також долучилися до проведення тренінгів та семінарів  «Гармонія в різноманітності. Формування принципів Толерантності в інклюзивному просторі освіти» у школах, бібліотеках, музеях. Проведення заходів відбувається у рамках бібліотечного соціокультурного проекту для людей з особливими потребами та ВПО «З любов'ю до життя» ЦРБ ім. М.О. Некрасова (керівник - Локоть Н.Я.) та у співпраці з Радою громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин – вимушених переселенців зі Сходу України (голова - Баранцова Т. В.).


Даний захід спрямований на створення та впровадження освітніх програм для дітей шкільного віку, побудованих на принципах толерантності та інклюзії, основою яких є створення позитивного іміджу стосовно дітей, які потребують спільної допомоги та підтримки, їх залучення до шкільного життя, сприяння у спілкуванні, розумінні рівності та особистої гідності кожної дитини. 


Такі проекти сприяють створенню гармонійного простору, адаптації та інтеграції дітей із сімей внутрішньо переміщених осіб, дітей з інвалідністю та інших незахищених категорій у загальношкільний дитячий колектив задля налагодження  такої комунікації з однолітками, як здатність без агресії сприймати думки, поведінку та спосіб життя інших людей, які відрізняються від власних, що, безумовно, відповідає всім нормам сучасної європейської освіти.

РАЗОМ МИ - СИЛА!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття