Вшанування пам’яті Великого Кобзаря


21 травня 2015 року в Національному музеї Тараса Шевченка відбулося відкриття унікальної виставки рушників відомої української вишивальниці Любові Конопко. Серед запрошених були працівники ЦБС Голосіївського району м. Києва.




Любовь Конопко – народна майстриня, член київського відділення Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнського парламенту працездатних інвалідів», яке очолює Жорж Іванович Шанаєв – наш давній друг та партнер. З цією організацією ми співпрацюємо дуже плідно. Галерея творчості інвалідів «Ми духом незламні», засновником якої є Жорж Іванович, постійно представляє свої роботи в бібліотеках ЦБС Голосіївського району.


До 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка Любов Конопко вишила 52 рушники-присвяти завдовжки чотири метри кожен. Кожна з робіт Любові Конопко є унікальною в її Шевченкіані – неповторний орнамент з елементами вишивок різних регіонів України, вишитий хрестиком на домотканому чи фабричному полотні передає розуміння майстринею крилатих слів та настанов Тараса Шевченка, що й нині не втрачають своєї актуальності. Громадськість столиці, майстри та художники були вражені обсягом та якістю робіт майстрині.




Любовь Конопко вишила рушник за малюнком Жоржа Івановича Шанаєва – ученого та винахідника, члена НСПУ, учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Так, зараз в бібліотеках ім. П. Й Панча відкрита виставка робіт Жоржа Шанаєва, присвячена подіям на Майдані та в зоні АТО. Спільні проекти ГО та бібліотек ЦБС будуть і надалі продовжуватись, адже це прямий і творчий зв'язок з найкращими майстрами та художниками Києва.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття