Наші творчі партнери


За сприяння ЦРБ ім. М.О. Некрасова 15 квітня в Київському музеї К.Г. Паустовського відбувся літературно-музичний вечір "От Киева - до Тавриды", на якому з великим натхненням виступив поет, прозаїк, публіцист, український археолог, доктор історичних наук, професор, заввідділом археології раннього залізного віку Інституту археології НАН України - Сергій Скорий. Він презентував свою нову книгу поезії та прози "Мне в Таврийскую гавань...", до якої увійшли поетичні та прозові твори, присвячені кримській тематиці, написані автором протягом тривалого періоду - з 1960-х років по теперішній час. З особливою увагою сприйняла молодь оповідання про юність автора. 



Творчий дует Сергія Скорого та київського поета, упорядника і редактора книг, збірок поезії, пісень; з 1992 р. - організатора і ведучого Літературно-музичного салону в Києві; барда, композитора, педагога, з 2005 р. - президента Київського міжнародного фестивалю авторської пісні та поезії "Острів" імені Довлета Келова  - Олега Рубанського вже набув популярності.  Це їх другий спільний виступ, перший відбувся у бібліотеці "Деміївський". Літературно-музична вітальня музею вмістила цього вечора як старшокласників та вчителів школи № 135, так і поетів, композиторів та просто шанувальників романтичної поезії та музики. 





На знак творчої дружби Олена Артамонова - адміністратор музею К.Г. Паустовського подарувала для "Грінівської вітальні" бібліотеки №15 для дітей рідкісне видання творів Олександра Гріна 1926 року. 

Таким чином, завдяки літературі міцніють культурні зв'язки, поліпшується гуманітарне середовище нашого міста.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття