Культура під час війни

     В Україні приблизно 35 тисяч закладів культури, більшість з них це бібліотеки, а також клуби, театри, філармонії, музеї, виставкові центри, галереї — все те, де фактично людина може отримати культурну послугу, або здобути певні навички в мистецькій сфері.  Сьогодні, як ніколи, потрібна особлива увага один до одного та взаємопідтримка. Такою ж особливою має бути орієнтованість на людину та її внутрішні потреби у воєнний час.
     Поряд з творами про війну, героїзм наших захисників, трагізм щоденних руйнувань у закладах культури демонструються і привертають широку увагу твори саме українських митців.       
    
     Працівники та користувачі ЦРБ «Голосіївська» взяли участь у проєкті Національної бібліотеки імені Ярослава Мудрого «Мистецтво надихає».  Юлія Віталіївна Полтавська – мистецтвознавиця з образотворчого мистецтва, викладачка, науковий співробітник Національної академії мистецтв України, членкиня Національної спілки художників України, членкиня Національної спілки журналістів України представила лекцію «Український модерн», де висвітила художні та архітектурні здобутки українських майстрів.
 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".