Святкуємо День Києва

День Києва є улюбленим святом для киян. У травні столиця має неперевершений вигляд: вкриваються цвітом дерева, клумби. Таке відчуття,  ніби  святкує сама природа. Навіть в умовах воєнного стану відмінити його неможливо.

Презентації книг про столицю займають важливе місце серед багатьох  подій, присвячених Дню Києва. Зустрічі з авторами цих видань завжди корисні і плідні. Працівники ЦРБ ім. М.О. Некрасова ЦБС  Голосіївського району м. Києва беруть актину участь в організації цих зустрічей і, як результат, поповнення фондів бібліотеки новими  книгами.

Аркадій Третьяков – відомий києвознавець, автор серії книг на київську тематику. Його нова книга про історію будівництва київського оперного театру була презентована у бібліотеці «Деміївська». 

Сергій Тихий – заслужений журналіст України, публіцист, поет, прозаїк. Нова книга «Машина життя» має підзаголовок «Вінок оповідань про Київ та киян». Це розповідь про вічне місто, дуже різних його людей і неповторну атмосферу. Як звучить в одному з діалогів збірки: «Всі нові кияни входять до Києва через Золоті ворота. – А виходять як? – А ніяк не виходять! Тут ми всі і залишаємось. Назавжди». 

Презентація книги «Машина життя» С.Тихого  відбулась у Національній бібліотеці України  ім. Ярослава Мудрого, з якою ЦБС Голосіївського району тісно співпрацює.

День Києва вперше відзначили в 1982 році, коли виповнилося 1500 років від умовної дати заснування міста. Тоді під егідою ЮНЕСКО було проведено низку святкових заходів, серед яких були театральні постановки та відкриття пам'ятників та реконструйованих будівель. З 1987 року це свято стало традиційним. 

В цьому році до  Дня Києва в бібліотеках ЦБС Голосіївського району заплановано багато цікавих різноманітних заходів, які пронизані любов'ю до свого рідного міста.  

Дякуємо нашим доблесним воїнам Збройних сил України та добровольцям територіальної оборони, які навесні 2022 року завдяки неперевершеному героїзму і патріотичним почуттям   відбили наступ противника і відстояли столицю  від рашистської навали.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".