"День відкритих дверей у бібліотеці"

Відзначити Всеукраїнський день бібліотек та привітати працівників у читальній залі ЦРБ зібралися друзі та партнери, читачі та шанувальники книги.





Авторський фільм «Ностальгія за Києвом» представила з власними коментарями Ліна Агаркова
. Цікавий та змістовний фільм переніс присутніх у минуле нашої столиці. Ми побачили місто, яке залишилось тільки у спогадах і фотографіях. Зображення супроводжувалось віршами Василя Стуса та Лади Білич. Для когось цей фільм став ностальгічними спогадами, а для більш молодих – відкриттям. Відкриттям історичних пластів міста, його відомих та утаємничених куточків. Цей фільм як образна енциклопедія Києва повинен стати доступним для широкого загалу. Ми вдячні Ліні Станіславівні за її велику громадську діяльність, популяризацію культури Києва та України.






Спогадами про пам’ятки культури та історії Києва поділилась Євніка Ліньова – у минулому співробітник міністерства культури та товариства охорони пам’яток.


Прекрасні поетичні рядки, присвячені Києву, прозвучали з вуст автора – Ірини Шипіциної.
Спогади, вірші, фотографії, кінострічки – це все становить скарб української спадщини, який треба передавати наступним поколінням. І ми, працівники бібліотек, дуже вдячні нашим ентузіастам, активістам, читачам за те, що вони щедро діляться унікальним досвідом, знаннями, надають у користування рідкісні матеріали, знайомлять з маловідомими сторінками історії.



Зі співробітників установ культури, представників української інтелектуальної еліти, творчих особистостей, митців складається культурна спільнота, яка допомагає розвиватися нашій державі – незалежній Україні.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".