"Спогади про видатних киян"


25 вересня у Київському будинку вчених відбувся вечір пам’яті Ріталія та Ірини Заславських – творчих особистостей, які зробили видатний внесок у розвиток культури Києва.
Ріталій Зіновійович Заславський – відомий поет єврейського походження, перекладач редактор журналу «Радуга», автор багатьох поетичних та прозових збірок для дітей та дорослих.




Ірина Заславська – відома піаністка, її талант був продемонстрований на літературних та музичних вечорах урізних осередках культури. Особливо запам’яталися вечори «Радуги» з її музичним супроводом.


Про своїх батьків розповіла їх донька Марина, яка живе у Німеччині. Вона має тісний зв'язок з Україною, є ініціаторкою збору коштів на біопротез для пораненого бійця АТО.
На вечорі виступили поети, друзі, учні Ріталія Заславського, серед яких активісти бібліотек ЦБС Голосіївського району м. Києва: Андрій Костюченко, Валерій Войцеховський, Віталій Єгоров.




Редактор відділу масової роботи та зав’язків з громадськістю ЦРБ ім. М. О. Некрасова Зоя Логвиненко розповіла про спільні заходи авторів журналу «Радуга» та бібліотек Голосіїва , літературні презентації. Вона висловила подяку присутнім за участь у творчих вечорах бібліотек.







З вдячністю за творчу співпрацю виступили головний редактор журналу «Радуга» Юрій Ковальський та член редколегії Сергій Черепанов. У подарунок для дитячої бібліотеки було передано нове видання книги Ріталія Заславського «Тяпа», це реальна щемлива історія життя собаки українського письменника Юрія Яновського.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".