"Зустріч, присвячена Максиму Рильському" (до 126-річниці від дня народження)


Традиційно, 19 березня, до пам'ятника  Максима Тадейовича Рильського, що в Голосіївському парку культури і відпочинку, який носить його ім'я,  приходять  шанувальники для покладання квітів з нагоди дня народження корифея української поезії.  Розпочали цю традицію працівники Київського літературно-меморіального музею Максима Рильського.

Працівники ЦРБ ім. М. О. Некрасова завжди  долучаються до урочистостей. Потім святкування переноситься в затишні зали бібліотеки, де звучать спогади про М. Рильського від його родичів та поезія.

  





У Музеї зберігається велика кількість рукописів, особиста бібліотека поета,   книги, підписані автором, а також речі, які оточували поета протягом його життя, включаючи мисливські приладдя: Рильський був завзятим мисливцем і рибалкою, активним мандрівником і колекціонером. Музей, який працює в будинку поета, об'єднує в собі як меморіальні, так і біографічні риси.


Саме роботі над епістолярним спадком поета розповіли  директор Музею Вікторія Колесник та провідний науковий співробітник Віктор Ціон. Максиму Рильському була присвячена невелика виставка художніх робіт, на яких зображені мисливські ти рибальські трофеї.


Їх автор Юрій Назаренко, художник, який працює у ЦБС Голосіївського району близько 40 років.





Давньому Голосіївському лісу, монастирям, які тут знаходяться,  їх легендарним насельникам присвячений авторський фільм Андрія Дмитрука "Легенда Китай - гори". Гості бібліотеки із задоволенням його подивились,  цікавими були також коментарі автора.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття