Як пришвидшити інтеграцію ВПО у приймаючих громадах?



Внутрішньо переміщені особи не тільки потребують не тільки матеріальної допомоги, а й правової підтримки. Це -  активні українські громадяни, які прагнуть будувати нове життя і розвиватися. У цьому закладено великий людський та інтелектуальний потенціал для приймаючих громад. На жаль, багато питань внутрішнього переселення залишаються актуальними вже шостий рік поспіль. Серед них і питання отримання житла. Громадяни України зі статусом ВПО наполягають на тому, що постійне житло є ключем до інтеграції, оскільки дозволить налагодити соціальні зв'язки і стабільну зайнятість / приватне підприємництво.

Саме цій темі у рамках проєкту "Я МАЮ ПРАВО" була присвячена зустріч юриста з представниками громади та членами ГО "Територія - новий Схід" (голова - Губанова В.А.), яка відбулась 18 серпня в Інтернет-центрі ЦРБ ім. М.О. Некрасова.














Багато переселенців не можуть юридично грамотно підійти до вирішення того чи іншого питання і, відповідно, не отримують допомогу вчасно. Для цього створено юридична он-лайн допомога, що реалізується громадською ініціативою "Відновлення Донбасу" на інтерактивній платформі, Ресурсний центр допомоги вимушеним переселенцям, Схід SOS, Крим SOS та ін. Спеціаліст-консультант з юридичних питань особливо наголосив на безкоштовних зверненнях у рамках проекту "Я МАЮ ПРАВО" до територіальних органів юстиції: "Якщо ВПО потрібна юридична консультація або порада за рішенням конкретного питання, будь ласка, звертайтеся в організації, які безкоштовно надають допомогу". 

Працівник ЦРБ ім. М.О. Некрасова Н. Локоть розповіла присутнім про бібліотечний соціокультурний проєкт "З любов'ю до життя" та презентувала книгу-інтерв'ю з батьками дітей з інвалідністю за редакцією Олега Трачука, переселенця з Луганська, активіста батьківського руху, журналіста, редактора видання "Невигадані історії: долі особливих сімей" .

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття