«Нащадки славетного роду Шевченків – художня виставка»


12 липня в Музеї однієї вулиці, що на Андріївському узвозі, відбулося відкриття виставки робіт відомого художника Фотія Красицького та його нащадків – славетного роду Шевченків
Директор музею Дмитро Шльонський розповів про виставку та радо привітав гостей. 
Фотій Красицький – український художник-реаліст, класик українського малярства і графіки, педагог, який багато зробив у справі виховання митців, внучатий небіж Т.Шевченка, член АХЧУ.


Представник молодшого покоління цього роду – Людмила Карпенко теж нещодавно почала малювати, і дуже вдало. Її роботи: пейзажі, портрети, натюрморти також представлені на виставці.



Приємною несподіванкою для працівників бібліотеки ім. М.О. Некрасова стала експозиція вишитих картин великих художників – Зої Петрівни Мельник. Ці роботи кілька років тому демонструвалися в бібліотеці ім. М.Т. Рильського, тому що Зоя Петрівна була активною читачкою цієї бібліотеки. Вона померла в 2015 році, а її онук Дмитро Мельник подарував їх Андріївському узвозі.














Оскільки музей є нашим партнером, ми домовилися провести виставку та вечір, присвячений пам’яті Зої Петрівни в бібліотеці М.Т. Рильського. Ця виставка особливо цінна тим, що стверджує сімейні цінності, спонукає зберігати традиції, це те що бібліотекарі ЦБС Голосіївського району пропонують у своєму проекті «Українська родина в просторі і часі: матеріальні та духовні цінності.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття