На гостини ... до Максима Рильського


У липні в рамках співпраці "бібліотека - музей" та бібліотечного соціопроекту "З любов'ю до життя" відбулись цікаві зустрічі та творчі заходи для людей зі статусом "внутрішньо переселені особи". Такі спілкування мають  велике значення для соціальної адаптації та реінтеграції громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції в місто Київ.

7 та 25 липня в Київському літературно-меморіальному музеї Максима Рильського відбулось знайомство з Всеукраїнським проектом "Відродження борщівської сорочки" та відшитими зразками орнаментів із різних областей України. В Києві його представили - завідуюча бібліотекою ім. В. А. Симоненка для дітей Тетяна Серебреннікова і майстриня Тетяна Зез, керівник творчого осередку Zeta atelier, більшість вишивальниць якого є переселенцями з Донецької та Луганської областей.
Працівники музею провели для присутніх цікаві екскурсії та розповіді про життя видатного вченого, поета, перекладача М.Т. Рильського. Адже все життя Максима Тадейовича  безпосередньо пов'язано з фольклором і етнографією. Він  беззмінно керував профільною установою понад 20 років і завдяки його зусиллям ми маємо можливість продовжувати кращі традиції української матеріальної культури сьогодні.









  
Далі відбулось вільне спілкування у прекрасному саду Рильського: для дорослих - майстер-класи з вишивки деяких швів і технік, притаманних борщівському краю, для дітей - конкурс малюнка на асфальті, інтерактивні ігри та голосні читання.

































Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття