Модна прогулянка Києвом

2 вересня гарна погода, гарний настрій і любов до Києва зібрала учасників бібліотечного соціокультурного проекту для людей з особливими потребами та ВПО "З любов'ю до життя" на модну прогулянку столицею.

Користувачі бібліотек ЦРБ ім. М.О.Некрасова, ім. В.А.Симоненка для дітей дізнавались більше про Київ: дорослі насолоджувались екскурсією і книгою Лева Кудрявцева "Наш стародавній Київ", а діти демонстрували шкільну форму, створену в ZETA atelier під керівництвом донеччанки, нині киянки Тетяни Зез. Мами і бабусі , виховуючи школярів, одягають їх у одяг, дбайливо вишитий руками. І кожна дитина знає, що на її речах -- стібки, прокладені рідними руками. За словами однієї з учасниць проекту, дуже важливо відчувати себе українкою в українській столиці, і одяг з вишивкою, який можна носити щодня, допомагає і підвищує впевненість в причетності до національної культури.

Як відомо, ознаками національної культури є мова, їжа, одяг і родинний устрій. І публічні бібліотеки всіляко підтримують творчі ініціативи користувачів, спрямовані на поширення традиційної культури українців -- вишивальниць, фотографів, літераторів і музикантів.

Організаторами заходу є Ніна Локоть, зав. відділом масової роботи та зв'язків з громадськістю ЦРБ ім. М.О.Некрасова та завудуюча бібліотекою ім. В.А.Симоненка для дітей Тетяна Серебреннікова.

 


 



  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття