«…Бо дивна річ: людина кожна якоюсь мірою поет» (Максим Рильський) "Голосіївська осінь 2017"


9 вересня 2017 року в Київському літературно-меморіальному музеї-садибі 
Максима Рильського, який знаходиться в мальовничій, історичній місцевості Голосіїво, відбувся щорічний фестиваль української поезії «Голосіївська осінь». Це вже 49-й традиційний фестиваль української поезії.




Бібліотеки ЦБС Голосіївського району м. Києва вже тривалий час плідно співпрацюють з музеєм Максима Рильського.  Наші працівники є частими гостями на літературно-поетичних, музичних, мистецьких заходах, відвідують творчі зустрічі, лекції, допомагають колегам в проведенні спільних заходів на базі бібліотек системи.



Так, 9 вересня на запрошення директора музею Вікторії Колесник, користувачі та читачі ЦРБ ім. М.О. Некрасова та бібліотеки ім. В.А. Симоненка для дітей із задоволенням завітали на поетичний фестиваль у гостинну садибу Максима Рильсього.





В заході взяли участь: родина Рильських, провідні літератори України, сучасні молоді поети, перекладачі, науковці, друзі родини.











Виступають молоді, але вже відомі поети - члени літературної студії ім. М.Т. Рильського при КНУ ім. Т.Г. Шевченка та лауреати літературного конкурсу видавництва "Смолоскип"
















Цьогорічне свято «Голосіївська осінь» співпало з ювілеєм онука Максима Тадейовича - Максима Георгійовича Рильського. 
Максим Георгійович - молодший онук поета (у поета троє онуків і правнуків, є праправнук), мешкає в Києві, директор фонду "Троянди й виноград". Цьогоріч йому виповнилось 70 років. Прийшла привітати ювіляра голова Голосіївської РДА Наталія Бондар. 

Привітати Максима Георгійовича прийшли також  зав. бібліотекою ім. В.А. Симоненка для  дітей - Тетяна Серебреннікова та керівник колективу майстринь ZETA atelier - Тетяна Зез, які відшили та подарували вишиванку відтворену за зразком,  в якій ходив Максим Тадейович. 












В наступному році відбудеться ювілейний фестиваль української поезії "Голосіївська осінь" - 50 років! 
До нової зустрічі...

Більш докладніше див. https://www.facebook.com/mavkasnail/posts/1977228315878381

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття