Презентація книги Семена Глузмана

16 січня 2017 року в  Київському будинку вчених відбулась презентація книги спогадів Семена Глузмана.



Семен Фішельович Глузман 
  — лікар-психіатр і правозахисник, колишній дисидент та політв'язень, член Американського товариства психіатрів від 1979 р., член Королівського коледжу психіатрів Великобританії з 1980 р., член Канадської психіатричної асоціації з 1981 р., Товариства психіатрів і неврологів Німеччини, співголова Комітету «Бабин Яр», резидент Асоціації психіатрів України, директор Українсько-американського бюро захисту прав людини від 1990 р., у 1998—1999 рр. експерт Організації Об'єднаних Націй з прав людини.

На заході виступили друзі та  шанувальники автора Сергія Глузмана.



Це друге видання книги «Рисунки по памяти, или воспоминания отсидента». Книга містить спогади Семена Глузмана та тексти, написані ним в ув'язненні. Автор занурює читача в людський світ епохи тоталітаризму, малює портрети близьких по духу людей, які мали мужність чинити опір злу: Івана Світличного, Василя Стуса, Сергія Ковальова, Валерія Марченко та багато інших. Це книга свідчень про наше минуле.



Давня дружба поєднує автора з другом нашої бібліотеки, засновником Грінівської вітальні Олександром Верхманом, тому тема учасників правозахисного руху в Україні може бути продовжена в бібліотеках ЦБС Голосіївського району. Книга придбана для поповнення фонду ЦРБ ім. М.О. Некрасова працівниками бібліотеки, які брали участь у зустрічі.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".