VII Львівський бібліотечний форум

На запрошення Української бібліотечної асоціації бібліотекарі та користувачі ЦРБ ім. М. О.Некрасова взяли участь у VІІ Міжнародному львівському бібліотечному форумі 14-17 вересня 2016 р., що проходив в рамках 23 Форуму видавців у Львові. 
   
Представили проект «Вишивкаетнографічна: «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П.Косачева, Киев, 1876» , присвячений першій ґрунтовній етнографічній роботі з української орнаментики Ольги Петрівни Косач (Олени Пчілки). До 140-річчя першого видання альбому. 

Відбувся модний показ сучасного українського одягу від колективу майстринь ZETA atelier – учасників проекту (Київ, Львів, Донецьк, Луганськ) з двох видів глухівського льону, вишитого за схемами, зібраними Ольгою Драгомановою-Косач (Оленою Пчілкою) за Ольгою Косач-Кривинюк. Презентували дітературно-вишивальне спілкування в бібліотеках і створення колекції дитячого одягу "Мишолосіє" як співпраця "бібліотека-музей".




 
Представили гостям заходу популярне видання "Старовинні українські узори для вишивки хрестом. Магія візерунка" видавництва "Клуб сімейного дозвілля", Харків, 2016, співавторами якої є учасники проекту, в тому числі львів’яни. Акцентували увагу на спільних рисах та відмінностях між науковою і популярної етнографічною літературою.

Презентували журнал «Всё о рукоделии» -- партнера проекту. Бібліотекарі та вишивальниці отримали на згадку числа журналу з майстер-класами за проектом. Подарували бібліотеці календар «Іван Франко.160-років від дня народження» від Музею видатних діячів української культури Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького.

Спілкувались з колегами -- бібліотекарями з різних областей України та львів'янами. 

 
Новороздільський рукодільний клуб вишивальниць – осередок проекту на Львівщині, організатором якого є знана вишивальниця Леся Демчук долучився до заходу. Майстриня представила свої роботи за Оленою Пчілкою, розказала про творчу роботу в бібліотеках Нового Роздолу і провела майстер-клас із мережки з настилом і прутиком для всіх охочих.  

Доки мами вишивали, діти розфарбовуємо відомий «полуботківський» орнамент; а гості і доповідачі завітали до УДК "Унікальної Дружньої Кави", приміщення якої колись було кабінетом директора бібліотеки... От така сучасна креативна бібліотека -- Львівська обласна бібліотека для дітей -- вкотре приймає Бібліотечний форум у Львові!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття