Відкриття Стіни Пам'яті в КМДА та вручення відзнаки «Герой-Киянин»

20 лютого 2016 року в колонному залі КМДА відбулося урочисте відкриття Стіни Пам’яті, на якій увічнені кияни, загиблі в боях АТО на Сході України.



На захід запрошені сім'ї полеглих героїв, бійці АТО, волонтери, громадські активісти. Також, сім'ям загиблих були урочисто вручені відзнаки «Герой Киянин» від громади міста Києва. 
Організатори заходу: громада міста Києва, ГО Київська міська спілка ветеранів АТО, ГО Українська Асоціація Інвалідів АТО. Захід відбувся за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». 
Головна мета заходу – це покращення морально-психологічного стану членів сімей, що втратили на війні синів ті чоловіків; вшанування загиблих; військово-патріотична складова.




Метою проекту «Спілка ветеранів АТО», що здійснюється Київською міською спілкою ветеранів АТО за підтримки Програмної ініціативи «Сприяння соціальній адаптації учасників АТО» Міжнародного фонду «Відродження» є надання комплексної допомоги у реінтеграції в суспільство учасників Антитерористичної операції.



Спеціальна відзнака «Герой Киянин» була розроблена батьком загиблого бійця-кіборга Олексія Дурмасенка - художником-дизайнером, громадським діячем - Глібом Гржабовським, який виступив ініціатором цього проекту. Олег Дурмасенко (творчий псевдонім – Гліб Гржабовський) є давнім другом та партнером бібліотек ЦБС Голосіївського району м. Києва. За його активної участі та підтримці в бібліотеках району вже багато років проводяться спільні заходи.

Силами та засобами громадських активістів була створена Стіна Пам’яті, що знаходиться на першому поверсі Київської міської державної адміністрації. Тепер усі мешканці столиці мають можливість віддати шану героям.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття