Мелодія для скрипки і альта

16 січня 2016 року в Російському центрі науки і культури в Києві була представлена програма «Дуэт для скрипки и альта». В основу лягла творчість двох поетів – ветерані Другої світової війни Давида Самойлова і Юрія Левітанського. Юрій Левітанський – уродженець міста Козелець, що на Чернігівщині.                   




























Літературно-музичну композицію приготували і представили Микола Чернявський, провідний артист і сценарист Київського театру поезії та пісні; лікар Євгеній Черняховський, інженери Микола Ютушуй, Денис Голубицький.

   

Присвятили цей вечір пам’яті засновниці та голові клубу любителів мистецтв «Екслібріс» Потаповій Майі Марківні, який розпочина свою роботу у бібліотеці імені Марко Вовчок Голосіївського р-ну м. Києва. Клуб «Екслібріс» продовжує існувати навіть закордоном, адже кияни живуть і в інших країнах, але залишаються патріотами свого рідного міста. Координаторами цієї роботи є сім'я Потапових: Анатолій та Лідія, які доклали зусиль і до організації цього вечора.


В бібліотеках ЦБС Голосіївського району вечори, присвячені Потаповій проводяться щорічно, і саме бібліотеки зберігають документи, спогади, альбому клубу. Так, напередодні Нового року День народження Майї Марківни був відзначений в бібліотеці «Деміївська». 



Його організували члени сім’ї – Анатолій та Лідія Потапови, які на сьогодні є координаторами всіх заходів клубу «Екслібріс», який продовжує своє існування як у Києві, так і закордоном. Адже «киевлян не бывает бывших…», як написав один з членів клубу.

  




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".