Бібліотеки Голосієва під відкритим небом


17 травня 2014 року, в рамках святкування Дня Європи в Україні, Українська бібліотечна асоціація (УБА) спільно з Гете-інститутом в Україні організувала та провела захід під назвою «Бібліотека під відкритим небом», який відбувся на центральній мальовничій алеї паркової частини ботанічного саду ім. академіка О.В.Фоміна. 




Активну участь у цьому заході взяли бібліотеки ЦБС Голосіївського району м. Києва. На наших стендах був представлений проект «Екслібрис – книжковий знак, графічна мініатюра, київський читацький клуб». 



Виставка з колекції екслібрисів художника графіка Георгія Сергєєва викликала великий інтерес відвідувачів заходу. Адже, ці графічні мініатюри є справжніми витворами мистецтва, а колекція Георгія Сергєєва складається майже з 800 малюнків, які він неодноразово представляв на виставках у бібліотеках ЦБС Голосіївського району м. Києва.





Згадкою про київський клуб «Екслібрис», який існував у різних бібліотеках міста на протязі 50 років стала зустріч з членами родини Майї Марківни Потапової – організатором та засновником клубу, людиною відомою в Україні та за кордоном, бібліотекарем з великої літери, яка розпочинала свою роботу в бібліотеках Голосієва. 





Анатолій та Лідія Потапови представили та подарували бібліотекам міста книгу «Дорогой мой «Экслибрис», яку все своє творче життя писала Майя Марківна Потапова. Також вони показали альбоми екслібрисів з власної колекції. А клуб «Екслібрис» продовжує жити в музичних вечорах, поетичних зустрічах, художніх виставках – і ця традиція не перерветься ніколи!



Музично-літературний салон «Грінівська вітальня» існує в бібліотеці №15 для дітей вже 10 років. Завідуюча бібліотекою Алла Дубенюк розповіла про його роботу, ознайомила  з фотографіями та афішами заходів і запросила всіх зацікавлених на ювілей до бібліотеки. 



Міні-виставку «Від екслібрису до логотипу» представив художник Гліб Гржабовський. Його роботи в жанрі графічного символізму особливо цікаві молоді, свідоцтвом його популярності є численні виставки в бібліотеках ЦБС. Авторські настільні ігри, які він розробляє і дарує бібліотекам, приваблюють юних читачів.





Бібліотекарі та користувачі ЦБС Голосіївського району вдячні організаторам акції «Бібліотека під відкритим небом» - Українській бібліотечній асоціації (УБА) спільно з Гете-інститутом за прекрасну ідею наблизити роботу міських бібліотек до киян та гостей міста. Це дало можливість безпосереднього спілкування з людьми різного віку та залучення їх до книгозбірень нашого міста, адже вони того варті!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття