450-річчя Вільма Шекспіра в музеї Максима Рильського


22 травня 2014 року в Київському літературно-меморіальному музеї Максима Рильського відбувся концерт старовинної англійської музики, присвячений 450-річчю Вільяма Шекспіра – визнаного найвидатнішим англійським драматургом всіх часів. Англійську верджинальну музику представила Наталія Сергіївна Свириденко.


Наталія Свириденко - народна артистка Ураїни (1997), професор Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв. З 1988 року Наталія Свириденко є солісткою Національного будинку органної та камерної музики України. В її репертуарі представлені цикли монографічних програм: «Українське бароко», «Англійська верджинальна музика» та ін.


Артистка бере участь у міжнародних фестивалях, концертує в Україні та за кордоном, проводить майстер-класи в Тулузі (Франція), Мінську (Білорусь), у Київській дитячій академії мистецтв. Верджинал – це невеликий клавесин з чотирикутної відкидною кришкою, зазвичай прикрашеноїю декоративним розписом. Наталя Сергіївна докладно розповіла про історію цього інструменту, його популярність за часів Шекспіра та виконала кілька п’єс англійських композиторів ХVI-XVII ст.


Гості музею, серед яких були працівники бібліотек ЦБС Голосіївського району, дізналися багато цікавого, отримали справжнє задоволення від прекрасного виконання старовинних мелодій. Присутні ознайомились з книжковою виставкою творів Шекспіра з фондів музею, яку презентувала директор Вікторія Леонтіївна Колесник.


Спілкування продовжилось за чаюванням 
у саду, який посадив Максим Тадейович Рильський. Творчі зв’язки бібліотек Голосієва з закладами культури району та міста продовжуються і міцніють. Подібні заходи сприяють розвитку та гуманізації суспільства.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття