"Літературні екскурсії влітку"

Літо - час подорожей, набуття нових вражень та знайомств. І не обов'язково їхати у далекі краї. Можна це здійснити і в нашому місті, яке багате на музеї, історичні місця, пам'ятники, театри, бібліотеки.
Такою можливістю скористалися читачі та працівники бібліотеки ім. М. О. Некрасова, які відвідали одну з найкращих бібліотек міста - публічну бібліотеку ім. Анни Ахматової, познайомились з працівниками, оглянули музей письменниці і провели довгий час за теплим спілкуванням.













З цією бібліотекою голосіївські книгозбірні пов'язують давні традиції. Київські бібліотеки мають довгу історію, пов'язану з літературними клубами, творчими об'єднаннями, тощо. Одним з таких став поетичний клуб "Родник", який багато років очолювала Євдокія Миронівна Ольшанська, вечір пам'яті якої відбувся у бібліотеці "Деміївській". Євдокія Миронівна вважалася визнаним знавцем творчості Анни Ахматової, 130-річниця від дня народження якої відзначили у червні цього року. Спогадами поділились члени клубу "Родник" Людмила та Валерій Войцехівські, Антоніна Касавченко. Про свої зустрічі з відомим поетом Леонідом Вишеславським розповіла Євніка Ліньова. Про свою творчість розповіла письменниця Міла Іванцова, яка є співробітником бібліотеки. А про діяльність Київського меморіального музею Максима Рильського присутні почули розповідь завідувача музею Вікторії Колесник.

Співробітник ЦРБ ім. М.О. Некрасова Зоя Логвиненко подарувала музею Анни Ахматової унікальне видання "Тайна кримского изгнания", також вона підкреслила важливість подібних зустрічей для створення єдиного культурного простору столиці, налагодження контактів для подальшої співпраці.


Театральна мапа Києва велика і різноманітна. У столиці існують як національні, академічні театри, так і численні студії, аматорські об'єднання тощо. Перевага невеликих колективів у тому, що вони мобільні і можуть виступати будь-де. Так, добре знайомий у бібліотеках міста театр Юлії Сак представив свою програму, присвячену 130-річчю від дня народження Анни Ахматової, у Київському меморіальному музеї Максима Рильського. 













Давніх друзів прийшли послухати і привітати працівники та читачі ЦРБ ім. М.О. Некрасова, які знають і люблять творчість молодої актриси Юлії Сак. Неодноразово вона виступала у бібліотеках ЦБС, театралізовані розповіді про княгиню Ольгу, Віру Холодну, Анну Ахматову завжди вражають і запам'ятовуються. 


Літературний театр — це особливе мистецтво, яке спонукає до глибоких думок, звернення до вічних моральних цінностей.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".