«Пам’ять батьків – пам’ятаємо, вшановуємо!»


З Днем Великої Перемого! Дякуємо нашим Ветеранам! 
Поки ми пам'ятаємо про них - вони Живі...


До визначних травневих дат – Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом працівники ЦРБ ім. М.О. Некрасова організували зустріч у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №135 м. Києва. З учнями та педагогами цієї школи вже 6-й рік триває тісна співпраця, адже шкільний музей Костянтина Паустовського та «Грінівська вітальня» бібліотеки № 15 для дітей ЦБС Голосіївського району мають великий досвід у проведенні спільних виховних заходів. 


Працівник бібліотеки Зоя Логвиненко розповіла про життєвий та бойовий шлях Івана Михайловича Логвиненка – учасника Другої світової війни, вченого-криміналіста, відомого письменника. Вона ознайомила учнів з документами, фотографіями часів війни та звернулась до молоді з закликом зберігати пам’ять про історичні та сімейні цінності поколінь.


Вадим Перегуда – історик, екскурсовод, краєзнавець - розповів про страшні бої, які точились біля Вишгорода, про подвиги бійців та фронтову дружбу. Він брав безпосередню участь у пошуку останків воїнів та їх перепохованні і передав в шкільний музей гільзи, які були знайдені в окопах. Докладніше про ці часи можна довідатись у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» в Нових Петрівцях. 
На завершення зустрічі Вадим виконав пісні, присвячені цим героїчнім подіям.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".