"Книга надихає на творчість"



У жовтні 2018 року в спеціалізованій школі I–III ступенів № 138 з поглибленим вивченням предметів природничого циклу Шевченківського району міста Києва відбулося урочисте відкриття арт-галереї «Місто майстрів країни Здійснення Мрій».
Наш багаторічний бібліотечний партнер  засновниця арт-галереї, проекту  «Симфонія здоров’я», директор Центру духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія» та видавничого центру «Майстер-десант», видавець, письменниця, поет, дизайнер, журналіст, педагог-організатор Наталія Веселицька
















Виставка дитячих робіт з пластиліну, присвячена фестивалю "Французька весна в Україні 2019" розміщенна в арт-галереї. 
А надихнули дітей на втілення персонажів французьких казок книги з бібліотеки ім. В.А. Симоненка для дітей, надані для ознайомлення з творчістю українських художників. Так були підібрані книжки з ілюстраціями Владислава Єрко — українського художника-ілюстратора. Так книги надихають дітей на розвиток творчості.

Бібліотеки нашої столиці проводять велику роботу з популяризації художньої творчості представників різних поколінь. 

Так, у НБУ ім. Ярослава Мудрого представлена виставка дитячих робіт Всеукраїнського проекту «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ». Творчий проект «Конкурс образотворчого та декоративного мистецтва «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» ініціювала в Україні Міжнародна асоціація культури та мистецтв (International Association of Culture and Art) у 2011 році.














3 квітня представники ЦРБ ім. М.О. Некрасова взяли участь у відкритті виставки аматорських художніх робіт Вячеслава Васильева "На грани реальности". Її організували представники НБУ ім. Ярослава Мудрого та вдова художника Наталя Подільська.
















Виставка була презентована у кількох бібліотеках нашого міста, роботи художника цікаві філософським підгрунтям, втіленим в художніх образах. Користувачі бібліотек ЦБС Голосіївського району матимуть можливість побачити їх на своїх площадках.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття