"Я та незнайомець": тренінг з безпеки


19 квітня для учнів 3-А класу спеціалізованої школи №87 ім. О.П. Довженка відбувся тренінг з дитячої безпеки "Я та незнайомець". Тренінг провела засновниця та керівник ГО "Безпечний світ" Олександра Падучак –– юрист, автор програми тренінгів з дитячої безпеки. 













На зустріч була запрошена представник ЦБС Голосіївського району м. Києва Юлія Зайцева. Захід по безпеці пройшов цікаво та пізнавально. Учні активно приймали участь, піднімали руки та відповідали на поставлені питання, висловлювали свої думки та бачення, вчилися орієнтуватися в небезпечних ситуаціях, бути уважним та обережним, розрізняти небезпеку та правильно реагувати, грали в практичні ігри, розбирали хто такі "свій, чужий, знайомий". Я теж, як мама, дізналася багато корисного. Багато дає саме практична частина навчання. Я реально змогла побачити, як моя дитина веде себе в таких ситуаціях і зрозуміти над чим потрібно працювати, на що звернути увагу.



Діти засвоїли "категоричне НІ" –– головне правило при зустрічі з незнайомцем. 
У незнайомця нічого не берем, із ним нікуди не йдем, при розмові дотримуємося дистанції не менше одного ментра. Найбільш заплутаним виявився термін "знайомі незнайомці", до них треба ставитися з особливою обережністю та про все розповідати батькам.
















Практична частина тренінгу показала, що такі заняття необхідно запроваджувати в рамках освітнього процесу в школах, дитячих садочках, щоб кожна дитина знала, як себе повидити і мала читкій алгоритм дій в кожній конкретній ситуації. Вони є необхідні і дієві в нашому сучасному світі, як для дітей так і для батьків, тому що батьки та школа відіграють велику роль у вихованні дітей та формування свідомості, поглядів, мислення.  
Такі тренінги є дуже корисні і важливі в нашому динамічному світі. Бо найцінніше і найдорожче - це людське життя. 

У бібліотеках ЦБС Голосіївського району м. Києва з великим успіхом вже відбулося декілька таких тренінгів, а саме: у бібліотеці ім. В.А. Симоненка для дітей, ім. Марко Вовчок та № 142 для дітей.

Наприкінці тренінгу всі учні отримали Посвідчення Агента Дитячої Безпеки 😊














Олександро, щиро вдячні Вам за цікавий та пізнавальний треніг. 

Із великим завдоволенням чекаємо на Вас знову у школі.
До нових зустрічей!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття