Слухаємо "Мелодію раю"

13 листопада працівники ЦРБ ім. М.О. Некрасова, бібліотек ім. М.П. Стельмаха та № 142 для дітей  були запрошені в Київську дитячу музичну школу № 38 на презентацію-концерт нотного видання фортепіанних творів знаменитого польського композитора і піаніста  Фрідеріка Шопена (редакція Яна Екера).  

Це було спільне свято – школи і Київського національно-культурного товариства поляків «Згода», приурочене 100-річчю незалежності Польщі.
Narodowe Święto Niepodległości - національне свято Польщі,  на честь проголошення незалежності держави від панування Росії, Німецької імперії та Австро-Угорської імперії в 1918 році щороку відзначається 11 листопада.


У день проведення святкового заходу приміщення   КДМШ № 38 було святково оформлено польською символікою. У концертній залі вирувала атмосфера свободи і невимушеності. Творчий  захід відкрив керівник Київського національно-культурного товариства «Згода»  Олег Крисін, який коротко у цікавій і змістовній формі розповів присутнім про історію Польщі і становлення її незалежності. 


Від товариства поляків музична школа отримала в подарунок нову редакцію фортепіанних творів Фрідеріка Шопена.  Для школи це була  знаменна подія, оскільки   учні та викладачі зачаровані  багатством і глибиною емоцій польського композитора. 

Концерт розпочався з виступу найкращих учнів фортепіанного відділу КДМШ № 38, які продемонстрували   своє вміння у виконанні творів великого майстра. Усі глядачі в залі отримали яскраві враження та насолоду від фортепіанної гри, яку влаштувала викладач школи, неодноразовий лауреат Міжнародних конкурсів піаністів Тетяна Шафран. До речі, нещодавно Тетяна завоювала третє місце у Міжнародному конкурсі піаністів у Мексиці, з чим ми її і вітаємо. 
Бурхливі оплески глядачів концертної програми були подаровані учениці одного із провідних навчальних закладів України - Київської середньої  спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. М.В. Лисенка Катерині Ухотюк та дуету у складі соліста Національної філармонії України Леоніда Гержана і заслуженого діяча культури Польщі, автора цього проекту  Олени Арендаревської.
У фіналі  концерту ансамбль бандуристів школи (керівник Лілія Данилова) виконав дві українські пісні польською мовою. Це було дуже зворушливо.
Ми - працівники бібліотек, дуже вдячні нашим партнерам – Київській дитячій музичній школі № 38 за запрошення і співпрацю. Школи естетичного виховання і бібліотеки – це одна команда, яка працює на імідж влади та для громади району. Заклади культури, маючи значний виховний та освітній потенціал, повинні доповнювати один одного, адже книга є найціннішим джерелом фізичного розвитку та морального виховання людства, а музика – є інструментом самопізнання, засобом спілкування і джерелом насолоди.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття