"З любов'ю до життя": працюємо з дітьми і для дітей


31 травня, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, Агентство ООН у справах біженців (UNHCR) презентувало ілюстровану книгу «Дітям про Конвенцію ООН про права людей з інвалідністю».
Працівники ЦБС Голосіївського району м. Києва у рамках співпраці з Радою громадських організацій людей з інвалідністю людей з інвалідністю та їх родин - вимушених переселенців зі сходу України взяли участь у цьому заході, який відбувся в Національному музеї Тараса Шевченка.

Через конфлікт на сході України 58 тис. осіб з інвалідністю змушені були залишити свої домівки, а ще 320 тис. і досі проживають у зоні конфлікту на території Луганської і Донецької областей. 

Представники Агентства наголосили, що через переселення багато дітей з інвалідністю зазнають подвійної дискримінації. Як розповідають батьки дітей-ВПО та біженців, їхні діти часто почуваються ізольованими соціально й фізично через статус переселенця, нову обстановку та інвалідність.
«Діяльність Агентства включає роботу з підтримки прав переселенців та біженців, пошук довготермінових рішень, включно з проектами інтеграції на місцях, де нині ці люди проживають. Ми сподіваємося, що ця книжка буде вагомим вкладом у пізнання дітьми прав осіб з інвалідністю й позитивно вплине на їхній саморозвиток», - зазначила Асель Ормонова, Радник з питань захисту прав Агентства ООН у справах біженців в Україні.

У презентації брали участь: Асель Ормонова, Радник з питань захисту прав Агентства ООН у справах біженців в Україні; Валерій Сушкевич, Голова Національної Асамблеї осіб з інвалідністю України, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю; Ірина Еркан, графічний дизайнер освітнього проекту, арт-директор креативного бюро Irina Erkan.












Дитяча версія Конвенції ООН про права людей з інвалідністю була розроблена для школярів середнього віку. Однак її автори сподіваються, що завдяки своїм ілюстраціям книга буде цікава також для молодшої аудиторії, оскільки вона створювалась із залученням дітей.


Працівники публічних бібліотек ЦБС Голосіївського району міста Києва (ЦРБ ім. М.О. Некрасова, бібліотеки для дітей ім. В.А. Симоненка та ім. Наталі Забіли) у рамках цього заходу провели благодійні майстер-класи для дітей з інвалідністю та їх родин, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції.
Діти залюбки малювали, робили яскраві аплікації та закладинки в улюблену книжку, ляльки-мотанки "Янголятко", "Бажаниця", читали книжки, гралися.



















Добре, коли є команда однодумців!


Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".